Opendeurdag KIKOEN

Op 23 januari 2016, over deze onderwerpen: Kinderopvang Kikoen

KIKOEN en het gemeentebestuur willen, nu de kinderen alles al uitgebreid getest én goedgekeurd hebben, ook het grote publiek een blik achter de schermen gunnen in hun nieuwe locatie in de Kerkhofstraat.  Lees meer »

De begeleidsters en kinderen van buitenschoolse kinderopvang KIKOEN hebben de deur in de Kloosterstraat definitief achter zich dichtgetrokken en zijn het nieuwe jaar gestart in een gloednieuwe locatie in de Kerkhofstraat. 

KIKOEN en het gemeentebestuur van Retie nodigen iedereen van harte uit voor de officiële opening van buitenschoolse kinderopvang KIKOEN in de Kerkhofstraat in Retie. 
Iedereen is welkom op zaterdag 23 januari vanaf 11.00 u. We starten met een welkomstwoordje om 11.30 u. en daarna kan men doorlopend de nieuwe opvanglocatie ontdekken via leuke workshops en speelse randanimatie. Een hapje, een drankje en een hartverwarmende tas soep zijn voorzien.  

Programma: 
11.00 u. - KIKOEN opent de deuren 
11.30 u. - Welkomstwoord door Kristel Pelckmans (schepen Gezin) en Annelies Claes (directeur KIKOEN) + Officiële opening 
11.30 u. - 14.00 u. - Doorlopend originele workshops & speelse randanimatie 
14.30 u. - Einde 

Doorlopend van 11.00 u. tot 14.30 u., KIKOEN Retie, Kerkhofstraat 41, 2470 Retie 

Het oude woonhuis in de Kerkhofstraat werd grotendeels gerenoveerd. Er is veel ruimte om te spelen, maar de huiselijke sfeer werd bewaard. De nieuwe stek, die voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen inzake kinderopvang, is ideaal gelegen tussen de scholen en vlakbij de sportvelden en speeltuin van het gemeentepark. Bij mooi weer kunnen de kinderen zich uitleven in een ruime tuin en met achterliggende kringlooptuin mogen ze zich ontfermen over de twee schattige huisdieren Pouline & Poulette.  

Dit project kadert binnen het vierde werk van Re10 waarbij het gemeentebestuur de gemeentelijke diensten zoveel mogelijk wil terugbrengen naar het centrum van de gemeente. Het gemeentepark moet een rust- en oriëntatiepunt worden met een concentratie van heel wat gemeentelijke diensten.  
De capaciteit van de nieuwe locatie is van 21 naar 42 kinderen maar liefst verdubbeld. Vorig jaar werd ook de speelpleinwerking ‘Kei-Tof’ uitgebreid naar de volledige zomervakantie. Hiermee werd het aanbod aan kwaliteitsvolle kinderopvang in onze gemeente aanzienlijk groter en zet het gemeentebestuur nog meer in op de combinatie werk en gezin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is