Lijsttrekkerstandem in 2018

Op 1 februari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraadsverkiezing 2018, Traject 2018
Lijsttrekkers N-VA Retie 2018

Het partijbestuur van N-VA Retie schuift Kristel Pelckmans en Thomas Wynants naar voor als lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.  Dit is bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarsontbijt op zondag 28/01/2018 in GC Den Dries, waar een 80 tal personen aanwezig waren waaronder gastspreker Jan Peumans.

Kristel Pelckmans krijgt net zoals in 2012 de eerste plek en is dus kandidaat burgemeester van Retie. Kristel is op dit ogenblik al schepen in de gemeente en geeft aan dat de ervaring die ze de voorbije jaren heeft opgedaan wil gebruiken om Retie nog meer te versterken. Als schepen en fractieleider van N-VA Retie volgt Thomas Wynants op de tweede plaats.

Samen willen zij een ploeg van enthousiaste kandidaten leiden. Zij willen hun ervaring als schepenen omzetten in betekenisvolle en vernieuwende deelname in het gemeentebestuur.

Als lijsstrekkerstandem zal Kristel zich achter de schermen bezighouden met het begeleiden van kandidaten en het voorbereiden van de denktank die mee aan het programma zal schrijven, Thomas zal de communicatie alsook het vrijetijdsluik voor zijn rekening nemen.

Met deze krachtige tandem is het eerste puzzelstukje gelegd. Momenteel werken ze samen met het partijbestuur in stilte verder aan de samenstelling van de kandidatenlijst. Eens die oefening is afgerond, is het aan onze leden om de lijst goed te keuren. Tegen de lente van 2018 worden alle kandidaten voorgesteld.

Ook aan het programma wordt naarstig gewerkt. Onze mandatarissen vertrekken daarvoor onder meer vanuit een brainstorm rond het gehele vrije tijdsgebeuren. Zo zullen een aantal leden maar ook niet leden van de partij een 5 tal keer samen komen om te brainstormen hoe het vrijetijdsleven en verenigingsleven in Retie nog versterkt kan worden.

Enkele andere principes liggen ook al vast. Het gemeenschapsleven, menselijk contact, het onschatbare belang van vrijwilligers en verenigingen alsook leefkwaliteit en mobiliteit in het centrum maar ook daarbuiten worden belangrijke thema's.

Als N-VA Retie naar de toekomst van onze gemeente en haar inwoners kijkt dan zien ze een landelijke gemeente waar de ziel van verenigingen een voorbeeld is waaraan de hele gemeenschap zich kan spiegelen.

Respect voor de mening van de burger is en blijft voor ons cruciaal. Boven de hoofden van de Retienaar besturen, is niet onze stijl. Als de kiezer ons beloont met verantwoordelijkheid in het gemeentebestuur, dan besturen we samen mét hen. Maar eerst aan ons om zoveel mogelijk kiezers te overtuigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is