Gemeente Retie schakelt in 2017 over op DIFTAR - infoavonden in september

Op 23 september 2016, over deze onderwerpen: Diftar

Vanaf 1 januari 2017 zal het afval in de gemeente Retie opgehaald worden via het DIFTAR-systeem van IOK Afvalbeheer. DIFTAR is de afkorting van geDIFferentieerd TARief en werkt volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Wie minder afval meegeeft, zal minder betalen. De bedoeling van het DIFTAR-systeem is om afval te voorkomen en ervoor te zorgen dat inwoners nog beter sorteren. Daarnaast worden de kosten van afval op die manier beter verdeeld.

Meer weten? Kom naar één van de informatievergaderingen

Donderdag 22 september
Woensdag 28 september

om 19.30 u. in GC Den Dries.

 

Zowel het restafval-, GFT en grof vuil worden via DIFTAR ingezameld. De restafval- en GFT-containers worden uitgerust met een gegevens-chip en worden vlak voor en vlak na het leegmaken gewogen. De boordcomputer van de ophaalwagen en de chip registreren dus enkel het verschil in gewicht, zodat je er zeker van bent dat je niet betaalt voor vuil dat achterblijft in de container!

Voor restafval en grof vuil betaal je 0,24 EUR/kilo; voor GFT-afval zal 0,12 EUR/kilo aangerekend worden. Je betaalt een jaarlijkse vaste kost van 24,00 EUR; wie gebruik maakt van een GFT-container betaalt bijkomend een gebruiksrecht van 12,00 EUR per jaar.

 

Meer weten?

Kom naar één van de informatievergaderingen

Of bel het gratis nummer 0800 97 687, op weekdagen van 08.30 u. tot 18.00 u .en op zaterdag van 08.30 u. tot 12.00 u.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is